Политиката на Румен Радев от последните 5 години много прилича на прочутия трактат "Изкуството на войната", посочи проф. Николай Овчаров
България ще отвори нова глава в учебника на историята. Българите ще решат какво да пишат в нея. Може да пише, че ще продължил кратък, но мрачен период на безпътица, на морална, политическа, социална и икономическа криза. Но може да пише, че е следвал период на сигурност и духовност. Това заяви председателят на Инициативния комитет Радомир Чолаков от ГЕРБ, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков и вицепрезидент Невяна Митева.

Невяна Митева: Не трябва омразата да ни осакатява живота


Приливът на положителна енергия е невероятен. Те са личности, които винаги сме искали начело на държавата си, продължи той и добави, че те имат изключителен респект не само в професионалните си общности, но и извън тях, допълни още Чолаков.
 

Инициативен комитет Анастас Герджиков Радомир Чолаков
БГНЕС


Проф. Николай Овчаров, който е заместник-председател на Инициативния комитет, посочи, че той може да ги окачестви като цвета на нацията, но без да ви противопоставям на другия цвят на нацията в комитета на Румен Радев. "Имам много приятели в неговия Инициативен комитет, които са интелектуалци. Но именно кандидатурата на проф. Анастас Герджиков превъзхожда своя опонент. Той ще се стреми да обединява, а не да разединява. Вероятно господин Радев е талантлив генерал. Но неговата политика от последните 5 години много прилича на прочутия трактат "Изкуството на войната", посочи проф. Овчаров.

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева разкри и мотивите си да се включи в надпреварата: "Взех решение да се включа в изборите, защото вярвам, че е дошло време за обединение. И то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Нека сме любящи човеци и всеки да се труди на своята позиция за добруването на България".