"Нито една номинация за президент не ме притеснява, всеки от кандидатите е достоен човек и има подкрепа зад себе си. Затова на първи тур ще се види кой каква подкрепа има", това заяви пред журналисти проф. Анастас Герджиков след среща с ръководството на СДС, на която присъства и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

Двойката влиза в надпреварата за "Дондуков" 2 като независима, издигната от инициативен комитет, подкрепена от ГЕРБ-СДС.

Те заявиха, че се надяват кампанията, която водят, да покаже защо още сега, на този етап, могат да обединят българските граждани около обща визия.

Анастас Герджиков и СДС
Георги Димитров

Инициативният комитет зад проф. Герджиков: България ще отвори нова глава в историята

„Благодаря ви и се надявам да не разочароваме никой“, допълни кандидатът за президент.

"Надявам се, че нашата двойка ще покаже достатъчно качества и най-вече визия за бъдещото", заяви още Анастас Герджиков. Той се въздържа от прогнози за изхода от президентската надпревара. С експертни съвети, които ще бъдат създадени, предвиждат да обсъдят подробни приоритети за бъдещето включително доходите и цените, външната политика.

По отношение на Република Северна Македония посочи, че политиката ни трябва да остане същата, защото външната политика на една държава трябва да е постоянна. "В този случай се изисква още по-постоянна политика, за да стане ясно, че ги подкрепяме, но да изпълнят договора за добросъседство", подчерта Анастас Герджиков.

По думите му Истанбулската конвенция не е на дневен ред, защото има конституционно решение по темата.

Според него няма по-голяма ценност от върховенството на закона, ако има правила, те трябва да се спазват, конституцията е върховният закон и също трябва да се спазва. Така той коментира казуса с гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков.

Анастас Герджиков и СДС
Георги Димитров


Герджиков представи и началника на предизборния му щаб - Димитър Танев. „Той е финансист.

Това ще е много полезен човек, който ще ни помогне да направим кампанията, която очакваме“, подчерта проф. Герджиков.

Анастас Герджиков и СДС
Георги Димитров


Председателят на СДС Румен Христов от своя страна заяви, че смята, че двойката Герджиков-Митева има много голям потенциал.

„Твърдите ядра ги имат, надявам се да получат повече периферия“, обясни лидерът на СДС.

Невяна Митева: Не трябва омразата да ни осакатява живота

Невяна Митева вертикална снимка
Георги Димитров