В две общини и четири кметства се проведе втори тур на частичните местни избори. 

Втори тур на частичните местни избори

Първи тур се проведе миналата седмица в две общини и 12 кметства, като осем населени места избраха кмет на първи тур, а на 10 октомври се проведоха балотажи в шест населени места - Община Калояново, Община Стражица, село Копринка, кметство Арчар, село Церово, кметство Аспарухово.

Ето и резултатите от вота:

Кенан Саид от ДПС отново е избран за кмет на казанлъшкото село Копринка. Саид е получил 716 действителни гласове. Гласували са общо 1309 от 2200 имащи право на вот.

Кенан Саид от ДПС е избран за кмет на Копринка

Кенан Саид спечели и редовните избори за кмет, но не беше закрил в упоменатите срокове търговска фирма, а с решение на Върховния административен съд бяха прекратени правомощията му.

Виктория Михайлова е избрана за кмет на Община Калояново

Виктория Михайлова
 от коалицията ГЕРБ-СДС е избрана за кмет на Община Калояново, съобщиха от ОИК. Според окончателните резултати от протоколите на 20-те секционни избирателни комисии Виктория Михайлова е получила 2152 гласа, а нейният опонент Пламен Николов от НФСБ - 1375 гласа.

Йордан Цонев е избран за кмет на Община Стражица

Независимият кандидат Йордан Цонев е избран за кмет на Община Стражица, съобщиха от ОИК. На балотаж в Общината се яви и Георги Бянов от коалицията ГЕРБ-СДС. До извънредните избори в община Стражица се стигна, след като досегашният кмет Румен Павлов от БСП стана депутат в предишния парламент.

На втори тур жителите на благоевградското село Церово избраха за кмет кандидатът на партия ГЕРБ Иван Саков. До балотаж стигна и независимата Искра Христова, която отпадна с разлика от 26 гласа. 

Иван Саков от ГЕРБ беше избран за кмет на Церово

До частичния вот в селото се стигна след кончината на редовно избрания през 2019 година кмет Лефтер Едипов. 

В плевенското село Аспарухово, община Левски, за кмет е избран Ирин Игнатов, независим, подкрепен от Инициативен комитет.

Ирин Игнатов е избран за кмет на плевенското село Аспарухово

На балотажа той е получил повече гласове от Милен Милев, издигнат от ПП АБВ.

Веселина Данаилова, издигната от Местна коалиция "Новото време", е новият кмет на най-голямото село в община Димово - Арчар.

Веселина Данаилова е новият кмет на Арчар

Тя спечели след оспорвана битка с другия кандидат - Георги Стоянов, кандидат на Движение "България на гражданите". 

Общо 1860 имаха право на глас на изборите в неделя в Арчар. Там бяха открити четири секции, едната от които - подвижна.
Агенция "Фокус"/радио Стара Загора/БНР