Купувачи на дрога ползвали колата на общински съветник
Купувачи на дрога ползвали колата на общински съветник / снимка: Dariknews, Юлия Христова, източник на втора и трета снимка -ОД на МВР-Шумен

4-ма души са били задържани след опит да купят около 30 грама марихуана от 23-годишен мъж, продавачът на дрогата също е бил арестуван. Първоначално той се опитал да им продаде наркотика, но тъй като задържаните не са се съгласили да платят поисканата цена са откраднали предлаганият им канабис. Колата, в която са пътували 4-ма от задържаните е марка „Ауди" със шуменска регистрация. По информация на Дарик тя е на общинският съветник от Шумен Георги Стоянов, който е син на местния парламентарист Румен Русев.  

Пред Дарик Стоянов заяви, че е дал на едно от задържаните момчета да ползва автомобила му, тъй като неговата кола била повредена. "Самият аз вчера разбрах за случилото се, в момента съм в София по работа", заяви Стоянов. Той добави, че това е неприятна ситуация и още не може да повярва, че се е случило подобно нещо. На въпрос дали е в приятелски отношения със задържания младеж Стоянов обясни, че се познават от малки и са съседи. "Приятелските ми взаимоотношения с него приключиха вчера, аз нямам нищо общо с това", добави още Георги Стоянов. По думите му, въпросният задържан, който е ползвал автомобила му има автокъща.

На 31 януари около 17:00 часа  е получен сигнал, че малко преди това на ул. "Ришки проход" в град Смядово чрез сила от 23-годишен мъж от града е отнет златен ланец, около 35 грама. Пред полицейските служители той обяснил, че в лек автомобил "Ауди", тъмен на цвят е разговарял с четири лица, на които е имал намерение да продаде златния си ланец за 500 лева. След като измерили накита с електронна везна 23-годишният мъж със сила бил свален от автомобила, а той успял с удар с газово оръжие да счупи странично стъкло, като оръжието останало в автомобила.

При разпита казал прякора на едно от лицата, като е посочено, че живее в Шумен. След проведените мероприятия служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР и сектор "Криминална полиция" са установили самоличността му. Това е 18-годишния С.Ж. от Шумен, който не е криминално проявен. Лицата са се придвижвали с лек автомобил "Ауди", с шуменска регистрация. В хода на проведените допълнителни оперативни мероприятия е установена самоличността и на другите три лица, които са се придвижвали с "Ауди"-то. Това са 26-годишният Г.Д. от Шумен, 29-годишният П.Н. и 28-годишният Т.К., всичките от град Шумен, криминално проявени.

Купувачи на дрога ползвали колата на общински съветник
netinfo

Четиримата са отведени в Районно управление "Полиция" - Шумен и задържани за 24 часа. При проведените допълнителни следствени действия е установено, че четиримата са срещнали с 23-годишният П.Г. от град Смядово с цел купуване на канабис. При водения разговор между тях възниква конфликт за цената на предлаганото наркотично вещество, а П.Г. е бил изтласкан от автомобила. Преди автомобила да се отдалечи, той счупил стъклото на едната задна врата, хвърлил газово оръжие, което останало в автомобила.

Лекият автомобил е бил оставен в имот в местността "Сусурлука". Извършено е претърсване в къща в село Салманово, собственост на близки на 18-годишния С.Ж., която не се обитава постоянно. В тоалетна е намерена кутия от мобилен телефон, в която са поставени 6 броя найлонови пликчета, в които имало 30 грама марихуана.

Купувачи на дрога ползвали колата на общински съветник
netinfo

Претърсен е също и дома на 23-годишния П.Г. в Смядово. Намерени и иззети са суха тревна маса с общо тегло 143 грама, която при направения полеви наркотест реагира като канабис и електронна везна с остатъци от суха тревна маса по нея. Край пътя Шумен-Карнобат е намерен и иззет газовия пистолет, който П.Г. е хвърлил по лекия автомобил, а после е бил изхвърлен от лицата, които са пътували в посока Шумен.

П.Г. е задържан за срок от 24 часа. П.Г., Т.В, П.Н. Г.Д., последните трима криминално проявени, са задържани с постановление на прокурор за срок от 72 часа и ще бъдат приведени в Областно звено "Изпълнения на наказанията". Работата по образуваното досъдебно производство продължава.