Кметът подписа проекта за общ туристически продукт на три общини в областта
Кметът подписа проекта за общ туристически продукт на три общини в областта / Дарик-Шумен, архив

Кметът Красимир Костов подписа с управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие" проекта „Корените на България". Той е на стойност 500 000 лв. и по него ще бъде разработен общ туристически продукт на общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан. Церемонията бе днес в Добрич, а министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова връчи символичен чек на кметовете, чиито общини са спечелили проекти.

Проектът е разработен от община Шумен, а партньори по него са Велики Преслав и Каспичан. По него се предвижда реализация на меки мерки, които включват разработването на туристически пакети, рекламна дейност, участие в регионални, национални и международни туристически борси, организиране на експедиенски турове, информационни кампании за историческите и културни обекти и събития в региона, както и изследване на въздействието на осъществената кампания.

По време на реализацията ще бъде разработена маркентингова стратегия, която да формулира конкретни туристически пакети, които да стигнат до туристическите агенции в страната и света, както и до отделния турист. Ще бъдат разработени клипове и филми, които ще бъдат излъчвани както в национални медии, така и в чуждестранни, активно ще бъде използвана за реклама и зоната на интернет.

Целта е туристическият продукт да бъде разпознаваем и да дава много информация за региона.