Кметът на Търговище с участие във Форум на НСОРБ и Норвежката асоциация на общините
Кметът на Търговище с участие във Форум на НСОРБ и Норвежката асоциация на общините / Борислав Курдов, архив

Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев ще вземе участие в мащабния дискусионно-обучителен форум по лобиране, под надслов „НСОРБ - гласът на българските общини". Той ще се проведе днес и утре (24 и 25 април 2014 г). в Несебър.
Форумът е част от проекта на Сдружението: „Укрепване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия". През първия ден на форума кметът на община Търговище ще представи опита на Националното сдружение на общините в Република България, отнасящ се до лобирането в публичен интерес. Темата на неговото участие е фокусирана върху ролята на лобирането при изпълнение на стратегическите цели. „Арсеналът при застъпничеството, постиженията и проблемите" са другите водещи моменти в изказването на д-р Мирев, съпроводено от представяне на опита и водещите практики в лобирането на колегите му от Норвежката асоциация на общините.
Утре кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев ще участва в заседанието на Управителния съвет, на което той е заместник-председател. В проекта за дневен ред са включени теми, като:"Програма за дейността на екипа на Сдружението до 2017 г., „Варианти за превръщане на част от Данъка за доходите на физически лица в местен данък", „Проект за Споразумение за сътрудничество с МВР и други.