Избраха заместниците на ректора в ШУ
Избраха заместниците на ректора в ШУ / Dariknews.bg, архив

Четирима зам.-ректори бяха избрани по време на заседание на Академически съвет за новия мандат в Шуменския университет - съобщиха за Дарик от ВУЗ-а. Това са доц. Богдана Георгиева (зам.-ректор по качеството на образованието и акредитацията); проф. Георги Колев - (зам.-ректор по стопанската и инвестиционната дейност); доц. Живко Жеков - (зам.-ректор по учебната дейност) и доц. Румяна Тодорова - (зам.-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество).

Основна точка в дневния ред на заседанието беше изборът на заместник-ректори на висшето училище. Кандидатурите по правилник се издигат от ректора. Предложенията на проф. Маргарита Георгиева бяха приети от членовете на Академическия съвет след тайно гласуване.

Доц. Живко Жеков е и най-младият член на екипа, ръководител е на Катедрата по специална педагогика в Педагогическия  факултет. Академическият съвет избра и консултативните органи - комисиите и съветите, които функционират като помощни органи на управление към Съвета.