Изборният ден в Шуменско започна нормално и навреме
Изборният ден в Шуменско започна нормално и навреме / Дарик-Шумен

Изборният ден в област Шумен започна нормално. Към 07:00 ч. всички секции в региона са започнали работа, информират от Районната избирателна комисия.

Общо 165 618 са избирателите в Шуменско, които днес могат да упражнят правото си на вот, като най-много са в община Шумен - малко над 85 500, а най-малко в община Никола Козлево - 5 566.

307 са секционните избирателни комисии на територията на областта, 7 от тях са подвижни. РИК-Шумен са регистрирали 1 530 застъпници за деня на вота. От комисията съобщиха за Дарик, че към момента постъпилите сигнали са за наличието на предизборни агитационни материали в близост до избирателни секции. Разпоредена е проверка и премахването им.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 06:30 часа тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на избирателните комисии в областта. До момента не са постъпили данни за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите за български представители в Европейския парламент през тази година, информират и от пресцентъра на местната полиция.

Звената „Български документи за самоличност" при ОД на МВР - Шумен и в днешния ден издават удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, както и на тези, на които са им откраднати, за да могат да гласуват днес. От 20-ти май до 24-ти май в ОД на МВР - Шумен са издадени 30 удостоверения.

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората.