Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен?
Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен? / снимки: Дарик-Шумен
Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен
31084
Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен
  • Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен

Спортните бази в Шумен отдавна не отговарят на никакви изисквания за безопасност и условия за провеждане на състезания от елитните групи. Изключение прави залата за тренировки по вдигане на тежести в СОУ „Йоан Екзарх Български", която бе основно ремонтирана и сега е предпочитана за подготовка дори от националния отбор на Азербайджан.

Останалите обекти са в окаяно състояние, гладкият стадион „Панайот Волов" може да се похвали с добро тревно покритие, но всичко останало се руши или обрасва с трева. Помещенията под главната трибуна са мухлясали и непрестанно текат, а трибуните за зрителите са обрасли с буйна растителност. Покривите на зала „Младост" и комплекс „Плиска" също текат. Безспорно в най-окаяно състояние са зала „Юнак" и тенис корта в Градската градина, които отдавна са убежище на бездомници и клошари.

Идват ли по-добри времена за спортните бази в Шумен?
netinfo

Община Шумен от около година е собственик на всички спортни обекти в града, но заради кризата пари за ремонтите им няма. Зам.-кметът по стопанските въпроси Митко Киров заяви пред Дарик, че някои от обектите ще бъдат отдадени под наем на лицензирани спортни клубове, като представата за наем ще бъдат използвани за подобряване на състоянието им. „Има интерес към някои от обектите, предстои комисия, назначена от кмета, да провери клубовете и намерения на тези, които проявяват интерес към тях, след това общинският съвет трябва да вземе окончателно решение", обясни зам.-кметът.

Обектите, които не бъдат отдадени под наем или на концесия, ще се стопанисват от Ученическата спортна школа и тогава местната администрация ще трябва да инвестира средства за ремонта им. „Целта на общината е не да печели от тези обекти, а те да се използват по предназначение", обясни Киров. По думите му, стопанисването на базите от клубовете е възможно най-добрият начин за възстановяване и поддържане на спортните имоти в Шумен.

Подробности по темата чуйте в прикачения звуков файл.