/ Dariknews.bg, Деян Герговски
Двама са установени да шофират след употреба на наркотични вещества по време на специализирана полицейска операция в петък в град Нови пазар.

Намериха наркотици при проверка на кола (СНИМКИ)

Около 17:20 часа за проверка на ул. “Васил Левски“ в града вбил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител В.В./23г./. Тестван бил с дръг чек, който отчел наличие на марихуана и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е започнато бързо производство.
 
Около 17:30 часа в петък за проверка на ул. “Христо Смирненски“ в Нови пазар била извършена проверка на водач на Ситроен с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от момче на 18 г.. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Хванаха 18-годишен с ''чай за пушене''

Отчетено било наличие на канабис. Местният жител отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е започнато бързо производство.
 
21-годишен шуменец бил задържан за притежание на наркотици. При извършено претърсване на ул. “Васил Петлешев“ на жилище в Шумен, обитавано от мъж. криминалисти намерили пет таблетки  амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари