/ Thinkstock/Getty Images
В хода на проведена на територията на Търговище специализирана полицейска операция за притежание и разпространение на наркотични вещества, са иззети различни количества от няколко вида такива.

За седмица хванаха близо 900 нарушители на пътя

По случаите са задържани трима души и са образувани две досъдебни и едно бързо полицейско производство. При извършена полицейска проверка на лек автомобил “Мерцедес Е 400“  по пътя за Варна е установено, че водачът му - 25-годишен мъж от Омуртаг, държи у себе си 2,85 грама метамфетамин. У него е намерена и 0,297 г марихуана.

При последващи процесуално-следствени действия в жилището в град Търговище на пътувал в същия автомобил 26-годишен мъж от гр. Омуртаг, са намерени и иззети 2 грама от наркотичното вещество метамфетамин и нерегистриран газов пистолет.

Важно за шофьорите: Засилени проверки по пътищата

Водачът и пътникът в автомобила са задържани. И двамата са известни на полицията, осъждани. При извършена по надлежния ред – със специализирано техническо средство, проверка на водача на автомобила е установено още, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества или техни аналози – амфетамин и метамфетамин. 

Само за ден: 220 шофьори с превишена скорост в Шуменско

На същия ден при извършена проверка на 38-годишен мъж от същия град е установено, че той държи у себе си 98 броя зелени на цвят таблетки, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

При последващи оперативно-издирвателни действия в дома на същия са установени и иззети: 31 броя таблетки екстази, 0,5 грама амфетамин и 260 грама марихуана. Мъжът също е задържан.

По време на полицейската операция са проверени 12 МПС, 22 лица и две жилища.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари