ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент
ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент / netinfo
ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент
47665
ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент
ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент
  • ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент
  • ГЕРБ оглави 7 комисии в местния парламент

ГЕРБ оглави 7 от общо 10 комисии към местния парламент в Шумен. Това беше решено по време на днешното заседание на Общинския съвет. „Атака" ще има двама председатели на комисии, а НДСВ един.

Представители на ГЕРБ ще председателстват комисиите по „Бюджет и финанси", „Икономическа политика", „Териториално развитие и селищно устройство", „Екология и селско стопанство", „Просвета, образование и наука", „Здравеопазване и социална политика" и „Европейски въпроси и евроинтеграция". Даниела Русева беше избрана за председател на  Правна комисия, а Веселин Панайотов и Стоян Весков от „Атака" ще оглавяват съответно комисията по Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедание, както и тази по Младежта и спорта.  

По време на заседанието днес беше решено комисиите да са с по 7 членове. ГЕРБ има най-много представители в състава на новосформираните комисии- 29 , БСП -  21, а ДПС - 11.

„Отговорността за това, което шуменци ги очаква се носи от ГЕРБ, „Атака" и „Демократи за Десетия град", които днес сформираха мнозинство", заяви след края на  гласуването председателят на групата съветници на БСП Иван Иванов. Той добави, че групата на БСП ще направи всичко възможно да бъде  коректив. „Няма да оставим решенията да се вземат безпринципно и безконтролно", добави той.

„Отговорността  за работата на Общинския съвет е на всички 41 съветници. Това, че ние предложихме професионалисти, хора които са способни да решават проблемите не значи, че сме търсили узурпиране на някаква имагинерна власт", каза от своя страна председателят на групата на ГЕРБ проф. Добрин Добрев. Общинския съвет е по-скоро инструмент за контрол отколкото за реална власт. Проф. Добре добави, че групата на ГЕРБ ще работи за всички добри решения и да бъдат конструктивни.

Изказванията на Иван Иванов и проф. Добрев чуйте в прикачения звуков файл.