Екатерина Михайлова: Острата реакция на опозицията в парламента е за да има честни избори
Екатерина Михайлова: Острата реакция на опозицията в парламента е за да има честни избори / Екатерина Михайлова © снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Това, което видяхме в първите дни, в които гледаме промените в Изборния кодекс е изключително притеснително. Това доведе и до бойкота, който днес направихме ние опозиционните политически сили в българския парламент, заяви в Шумен заместник-председателят на парламента и зам.-председател на ДСБ Екатерина Михайлова.

По думите й, тази остра реакция е защото трябва да има честни избори. „Гарантирането на честни избори е част от демократичните права, за да можем да говорим, че България е нормална страна", добави Михайлова.По думите й, трябва да бъдат преразгледани дори и вече приетите текстове в Изборния кодекс.

В Шумен Михайлова призова хората да гласуват против създаването на нова ядрена централа, по време на предстоящия на 27 януари референдум. „Първо защото това не е нова ядрена централ , а е „Белене". А „Белене е нещо, от което България няма нужда по много причини - и финансови, и геополитически и с оглед защитата на националната сигурност. Най-доброто е „Белене" да не се строи", каза Екатерина Михайлова.

Тя заяви, че за нея е чест да води листата на ДСБ в Шумен за предстоящите парламентарни избори. „Във времето, в което съм работила с хората от шуменския регион аз съм усетила едно изключително добро отношение към мен. За мен това е капитал и е ценно”, каза тя. По думите й, за предстоящите парламентарни избори ДСБ  ще търси не просто коалиции на национално ниво, а и коалиции на местно. "Да потърсим и да привлечем авторитетни хора на място, които ще работят, които искат да се промени и шуменския регион и държавата. В тоя смисъл коалиции ще търсим, както с партии, организации, така и с отделни личности”.

В момента в Шумен се провежда регионално събрание на ДСБ, на което ще бъде наредена листата за предстоящите парламентарни избори.