Едно училище в Търговищко остана затворено, деца не се извозват до средищните школа
Едно училище в Търговищко остана затворено, деца не се извозват до средищните школа / Община Търговище

Училището в Подгорица, Търговищко днес не отвори врати, заради сложната зимна обстановка, съобщиха от общинската администрация. Поради повишен риск за учениците и по преценка на място, децата няма да бъдат извозвани до средищните училища. Такива рискови участъци, предизвикани от навявания, са: Росина - Кошничари - Миладиновци, Пресяк - Твърдинци, Пресиян - Пайдушко - Божурка, Буйново - Макариополско.
В определени райони детските градини са отворили врати, преподавателите са на работните си места, но родителите са предпочели да не пуснат децата заради лошото време и заболявания.
Основните улици в Търговище и общинската пътна мрежа са почистени от снежната покривка с налична техника на „БКС - Търговище" - 10 големи машини в града с 5 мини роторни снегорина, 11 - в селата. Продължава разчистването в малките отсечки. Няма нарушаване на водо- и електроподаването в населените места. Те са снабдени с хляб и основни хранителни продукти. Снежната покривка е около 30 см., а на високите места достига и повече поради навявания.
В града всички усилия на техника и хора са насочени за почистване на тротоарите и около кръстовищата.
От Община Търговище призовават домоуправителите, ръководителите на учреждения и фирми да организират премахването на снега от прилежащите площи към сградите според изискванията на Наредбата за опазване на обществения ред.
Апелират към собствениците на автомобили да ги преместят от уличните платна за безпрепятственото преминаване на снегопочистващата техника.