Две съдилища в Разградско с мерки срещу насилника, зашил половите органи на приятелката си
Две съдилища в Разградско с мерки срещу насилника, зашил половите органи на приятелката си / netinfo

За срок от една година от жилището, в което живее, бе отстранен рецидивистът, който заради ревност заши половите органи на приятелката си. Мярката за защита, постановена с решение на Разградски районен съд, е по Закона за защита срещу домашното насилие.
Магистратите забраняват на 45-годишния Тодор Маринов да доближава жилището, местоработата и местата за социални контакти на 43-годишната Албена Соколова, която в сряда бе приета в разградската болница след побой, нанесен й от мъжа, с когото живее от 13 години. Пред медиците и полицаите тя разказала как Маринов зашил с голяма шивашка игла и рибарска корда гениталиите й, защото я подозирал, че ще му изневерява през следващите три години, докато той е в затвора.
За да бъде заведено делото в Разградски районен съд на Албена Соколова съдейства Центърът на неправителствените организации в Разград. От гражданската организация осигуриха адвокатска защита на пострадалата. В момента се подготвят документи за настаняване на Албена Соколова в Кризисен център за жертви на домашно насилие – съобщиха от Центъра на НПО.

Междувременно Кубратският районен съд постанови постоянна мярка “задържане под стража” за насилника по делото за нанасяне на средна телесна повреда на Албена Соколова. Още в съдебната зала бяха поставени белезниците на Тодор Маринов.