Дивдядовският кмет отказал да даде обяснения за подкупа, Данчев в отпуск
Дивдядовският кмет отказал да даде обяснения за подкупа, Данчев в отпуск / netinfo

Кметският наместник в кв. „Дивдядово" Сергей Методиев е отказал да даде поисканите му от кмета на Шумен Красимир Костов писмени обяснения, по случая с подкупа от 4 600 лв. Това заяви пред журналисти началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване, връзки с обществеността и отбранително-мобилизационна подготовка" в общината Недко Недев. Като мотив за това Методиев е посочил, че подобна информация представлява следствена тайна, защото в момента тече разследване по случая.

Дарик научи, че другия обвинен за вземане на подкуп общински служител Данаил Данчев е излязъл в отпуск до края на следващата седмица.

Сергей Методиев бе арестуван на 30 юли, в момент на получаване на 4 600 лв. от представител на фирма, изпълнител на дейностите по проект за реновирането на стадиона в кв. „Дивдядово". След 24 часа в ареста той бе освободен и обвинен в получаване на подкуп. Данаил Данчев бе задържан от полицията във вторник, след като няколко часа бе разпитван от полицаите, на следващия ден на него също бяха повдигнати обвинения и бе пуснат на свобода.

Трима са членовете на комисията, която е разгледала офертите за ремонт на стадиона в кв.”Дивдядово”. Те са предложили протокол от заседанието на комисията на възложителя с класирането на фирмите, стана ясно от информация на пресцентъра на местната администрация. Това са Тодор Илиев – старши юрисконсулт в Община Шумен, който е председателстват комисията, Даниел Даулов – старши експерт “Спорт и младежки дейности” и Дарина Вичева – гл.специалист в отдел “Административно-техническо обслужване на населението”.