Директори на газифицирани училища се срещнаха с общинското ръководство
Директори на газифицирани училища се срещнаха с общинското ръководство / netinfo
 

Работна среща между зам.- кметовете Иван Йонков и Живка Тонева и директори на газифицирани училища се състоя днес в община Шумен. На нея присъства и шефът на “Топлоснабдяване” ООД Димитър Димитров.

Общинската администрация предложи на директорите 4 възможни варианта, по които се формира крайната цена на 1 MWh топлоенергия. Тези варианти могат да им послужат да вземат окончателно решение дали желаят да сключат директен договор с доставчика на газ и да поемат всички функции, свързани с доставката и експлоатацията на топлоснабдителните съоръжения. Решенията им трябва да станат ясни до 30 юни.

Иван Йонков и Димитър Димитров обясниха, че във времето до 30 юни ръководствата на училищата имат пълната свобода да избират дали да сключат преки договори или топлоснабдяването ще се извършва по досегашния установен ред.

По време на срещата община Шумен пое два ангажимента. Първо, със заповед на кмета Красимир Костов да се сформира работна група с представител на общината, на топлоснабдителната фирма и директорите на училища, която да установи моментното състояние на инсталациите, да отчете всички съществуващи проблеми и да ги предложи за поетапно решаване. Вторият ангажимент е свързан с подпомагане на училищата от страна на общинската администрация в процеса на изясняване на техническите възможности за пряко сключване на договори с доставчици на газ и за поддържане на съоръженията.По време на срещата беше подчертана необходимостта от гарантиране на безопасна експлоатация на съоръженията.