Ден на отворените врати в търговищките полицейски управления
Ден на отворените врати в търговищките полицейски управления / netinfo

Ден на отворените врати се провежда днес в трите районни управления и двата полицейски участъка на ОД на МВР-Търговище. Инициативата е по повод професионалния празник на българската полиция - Св. Архангел Михаил.

В гр. Търговище гости на служителите от РУ на МВР бяха ученици от I СОУ “Св. Седмочисленици” и II СОУ “Проф. Никола Маринов”. Те разгледаха работните помещения на полицейските служители, помещенията за задържане, показаха им атрибути, съпътстваши полицейската работа, демонстрирани им бяха и уменията на полицейското следово куче.

На служителите в РУ-Попово гостуваха седмокласници от основните училища в град Попово. Децата видяха помощните средства, които използват полицейските служители в определени от закона случаи, както и служебни полицейски автомобили. Предишният ден в гр. Опака и в с. Зараево на учениците със своя постановка гостува Куклен театър-Търговище, а преди представлението пътни полицаи им припомниха основните правила за движение в качеството им на пешеходци и на велосипедисти.

Второкласници от I-во начално училище “Хр. Смирненски” в гр. Омуртаг днес посетиха РУ на МВР-Омуртаг, където можаха да разгледат работните помещения и да зададат на домакините своите въпроси.