Д-р Светлана Маркова е новият зам.-кмет по здравеопазване на Шумен
Д-р Светлана Маркова е новият зам.-кмет по здравеопазване на Шумен / Дарик-Шумен

Д-р Светлана Маркова е новият заместник кмет по здравеопазване и социална политика на Шумен. Тя бе представена от градоначалникът Любомир Христов по време на първия му брифинг пред медиите, след като официално встъпи в длъжност. Христов обясни, че след проведени срещи със съсловните лекарски организации в Шумен е получил от тях две предложение за поста на зам.-кмет по здравеопазване, от които е предпочел това на д-р Маркова.

„Това което надделя, за да приема поканата беше многото срещи, които водихме по време на кампанията и това, че независимо по какъв начин е представена здравната система съм абсолютно сигурна, че общината не е безсилна. Човек в края на краищата стига до едно ниво, когато вижда, че може да направи нещо и за другите, заяви новият зам.-кмет на Шумен.

Д-р Маркова положи клетва като общински съветник от групата на ГЕРБ през миналата седмица, като сега освобождава мястото си в местния парламент за колегата си д-р Румен Генов.

Д-р Светлана Маркова е завършила Медицинския университет във Варна. Тя е специалист по физикална и рехабилитационна медицина. Има квалификация по мануална терапия, лазертерапия и лазерпунктура, а също и по електродиагностика и електростимулации.

До момента доктор Маркова е работила в системата на училищното здравеопазване, била е физиотерапевт в диспансера по спортна медицина, в клиника „Виктория" и в многопрофилната болница в Шумен. От 2009 г. е началник на отделението по физикална и рехабилитационна медицина със стационар в шуменската болница и физиотерапевт в медицинския център на МБАЛ.