Четири спортни клуба в Шумен спечелиха проекти за обучение на деца
Четири спортни клуба в Шумен спечелиха проекти за обучение на деца / netinfo

Четири спортни клуба в Шумен спечелиха проекти за обучение на деца, финансирани от Министерството на физическото възпитание и спорта. Договорите за реализацията им връчи днес официално областният управител на Шумен Димитър Александров. „Спортът е кауза, която всички сме длъжни да защитаваме и да помагаме според възможностите си", каза Димитър Александров.

Спортен карате клуб „Киокушин-Шумен" и Спортен клуб по бойни изкуства „Бушидо" ще получат финансиране по проекти по програмата „Спорт за децата в свободното време". По нея са кандидатствали 331 спортни клубове от цялата страна, от тях са одобрени проектите на 195. По програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск" одобрение са получили проектите на „Спортен клуб по лека атлетика" и Футболен клуб „Атлетик". В заниманията, които ще провеждат тези клубове, ще бъдат включени деца от Помощно училище „Васил Друмев" и деца от дом „Детелина". Общо 40 са одобрените проекти за страната по тази програма.

Одобрените проекти за област Шумен са на обща стойност 16 000 лв., чрез реализацията на които 216 деца ще се обучават безплатно в различни видове спорт,  каза Христо Харалампиев, гл. експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за областите Шумен и Търговище. По думите му представителите на различните клубове в Шумен работят много добре съвместно, помагат си и това добро сътрудничество трябва да продължи.

До края на седмицата ще бъдат обявени и клубовете, които ще получат финансиране по програмата на министерството „Научи се да плуваш", където кандидатства Военен спортен клуб „Шумен" с проект за 16 000 лв. за обучение на 64 деца.