БСП-Шумен единодушно подкрепи Красимир Костов за кандидат-кмет
БСП-Шумен единодушно подкрепи Красимир Костов за кандидат-кмет / снимки: Дарик-Шумен

Общинската структура на БСП в Шумен единодушно подкрепи Красимир Костов за нов кметски мандат. С пълно мнозинство номинацията на Костов бе подкрепена по време на днешната общинска конференция на социалистите, провела се в Младежки дом. Преди това всички останали номинирани за кандидат-кметове са си направили самоотвод.

„Знам какво значи това, защото зад гърба са ми два мандата на упорита работа. Имаме и своите идеи и ресурси за следващия програмен период и за следващите 4 години", заяви след заседанието Красимир Костов. Той посочи, че приема третата си кандидатура с дълбокото съзнание, че това е преди всичко отговорност и нерви. „Вярно направих „захар" през този мандат, направих лек диабет, с кръвното се справям засега с хапчета, но надявам се и това което успяваме да постигнем като изпълнение е и вид стимулатор да сме доволни от това, което работим, но имаме още много неща да свършим", коментира още настоящият градоначалник.

БСПШумен единодушно подкрепи Красимир Костов за кандидаткмет
netinfo

Сред приоритетите си за евентуален трети управленски мандат той посочи - ремонти на Младежки дом, Летния театър, централната пешеходна зона на Шумен и благоустрояване на крайните квартали, изграждане на канализация и водопровод за 6 от големите села, за което има подготвени проекти. Костов каза още, че има подготвени проекти за реализация по плана за възстановяване и развитие на Шумен.

„Най-важното тази година е да приключим поетите ангажименти, да приключим с водопровода и канализацията. Единствено по този начин може да решим въпроса на града, защото няма европейки град без модерна канализация", подчерта още той.

Красимир Костов заяви, че познава добре обстановката и проблемите в Шумен и региона. "Ще се предпазим от изхвърляния в обещанията, които се дават, искаме те да бъдат премерени и със състоянието на общината и с възможностите които имаме", каза още той. По думите му, екипът с който ще работи е този, с който работи в момента, като в хода на работа ще се разсъждава как и по-какъв начин да бъде подреден.

Относно предизборната кампания Костов заяви, че очаква нормална битка за кметския пост. „Никога не съм изповядвал некоректност в поведението си и по време на кампания, най-важното е да успеем да овладеем нерви и емоции и да се съревноваваме с идеи и проекти", подчерта той.

БСПШумен единодушно подкрепи Красимир Костов за кандидаткмет
netinfo

Областният лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров заяви, че общинската структура е единна и обединена около кандидатурата на Костов за кмет. Тодоров даде и положителна оценка на градоначалника за досегашната му работа.

Той заяви, че предстои ръководството на партията да разгледа и най-вероятно одобри предложението на общинската структура за кандидат-кмет за Шумен. Листата за кандидати за общински съветници ще стане ясна до края на месец август, като към момента са предложени малко над 100 души.

Вече са ясни и повечето кандидати за кметове на населени места от община Шумен. БСП издига за кандидати сега действащите кметове: село Царев брод - Стефан Живков, село Мадара - Антоанета Иванова, село Лозево - Милко Цанев, село Панайот Волов - Пенка Христова и село Овчарово - Галя Томова. Нови кандидатури: село Кладенец - Борис Бойчев, село Черенча - Гинка Ангелова , село Радко Димитриево - Красимир Коев, село Друмево - Адриан Атанасов, село Мараш - Красимира Минкова, село Салманово - Илка Алексиева, село Белокопитово - Маринка Стойчева. Независими кандидатури, подкрепени от БСП: село Вехтово - Ива Вълчанова, село Илия Блъсков - Васил Василев. Останалите кандидатури предстои да бъдат уточнени, но такива ще има за всички населени места от община Шумен.