/ Община Шумен
Приключи асфалтирането на част от предвидените за ремонт улици в квартал „Боян Българанов“ в Шумен, съобщиха от Общината.

Община Шумен

Строителните работи започнаха преди малко повече от месец. Към момента са завършени ремонтните дейности на ул. „Ген. Драгомиров“ в участъка между „Ген. Тотлебен“, „Ген. Гурко“ и „Самара“, пред блоковете 15 и 16 на ул. „Самара“, както и по ул. „Ген. Вановски“ и по част от ул. „Ген. Радецки“.

Общинският съвет в Шумен ще заседава в края на април

Подменено е старото и силно компрометирано асфалтово покритие с нова асфалтобетонова настилка. Изградена е и нова пътна връзка между „Самара“ и ул. „Витоша“ - северно и североизточно от СУ „Трайко Симеонов“, както и към автобусния обръщач в квартала.

Община Шумен

Изпълнител на строителството е фирмата Автомагистрали „Черно море“, а ремонтните дейности са част от обявената обществена поръчка през миналата година по втората обособена позиция за текущ ремонт на улични настилки и пешеходни алеи на територията на Общината.

Изграждат трета площадка за разхождане на кучета в Шумен

Строителните дейности по уличната мрежа на квартала заедно с изграждането на тротоари и ново LED улично осветление започнаха още през есента на 2019-та година. От общинската администрация съобщават, че „Боян Българанов“, е включен в дългосрочната строителна програма на общината и благоустрояването на квартала ще продължи.

Община Шумен

В капиталовите разходи на общината са предвидени средства за проектиране и на нови улици. От администрацията напомнят, че след изграждането на първите блокове и на няколко улици в началото, кварталът не е благоустрояван от близо три десетилетия насам.