/ ThinkStock/Getty Images
Извънредна сесия на Общинския съвет в Шумен ще се състои на 30 април, при спазване на всички мерки за безопасност, в най-голямата зала на общината - "Професор Венета Вичева", съобщиха от Общината.

Изграждат трета площадка за разхождане на кучета в Шумен

Това е решено на Консултативния съвет, свикан днес от председателя на Съвета Красимир Минчев. В дневния ред на сесията са включени най-неотложните въпроси, които изискват спешни решения от общинските съветници и съответните действия от общинската администрация.

Сред тях е предложение за удължаване на срока за поемане на дългосрочен общински дълг от "Фонд за органите на местното самоуправление в България - Флаг" ЕАД - за мостово финансиране на изпълнението на проект "Подобряване на образователната инфраструктура в Шумен", финансиран от ОП "Региони в растеж".

Община Шумен предлага мерки в помощ на бизнеса

Ще бъде разгледана и гласувана докладна записка, свързана с предложението на общинската администрация - за предприемане на мерки за справяне с икономическите последици от обявеното извънредно положение в страната. На заседанието на Общинския съвет ще бъде избран и новият управител на Комплексния онкологичен център в Шумен.

Очаква се Общинският съвет да одобри още 21 докладни записки за разпореждане с общински имоти и жилища, учредяване на право на строеж, отдаване под наем, изработване на подробни устройствени планове и други.