7-годишният Лъчезар, върху когото падна детска пързалка, излезе от кома
7-годишният Лъчезар, върху когото падна детска пързалка, излезе от кома / Дарик Шумен

7-годишният Лъчезар  Богомилов, който пострада тежко, след като беше затиснат от детска пързала в село Велино, излезе от кома и вече няма опасност за живота му. Това съобщи за Дарик д-р Юлия Димитрова, зам.-директор на МБАЛ-Шумен. Детето се е субидило днес около обяд, контактно е и е в добро общо състояние. Няма данни за настъпили усложнения в следствеие на комата. Лъчезар е оставен за долекуване в ОАРИЛ в лечебното заведение.

Припомням, че на 6 август 7-годишното момченце пострада тежко по време на игра в село Велино. То беше откарано за лечение в болницата с опасност за живота, с тежка черепно-мозъчна травма.

Лъчезар Богомилов заедно с по-големия си брат е играел на нерегламентирана детска площадка в двора на читалището в селото. След инцидента комисия от община Шумен посети въпросната площадка. При направения оглед бе констатирано, че съоръжението не е закрепено върху бетонов или стоманобетонов фундамент и е поставено в противоречие с изискванията на Закона за устройство на териториите. Бяха издадени предписания да се махнат всички съоръжения с оглед предотвратяване на други инциденти.