22 % от проектите за насърчаване на заетостта са одобрени през 2007 г.
22 % от проектите за насърчаване на заетостта са одобрени през 2007 г. / netinfo
Само 22 % от проектите, подадени по програма „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта” са били одобрени през 2007 година. Това стана ясно по време на информационната кампания по тази програма, която се провежда в момента в зала 363 на община Шумен.

Причини за сравнително малкия брой одобрени проекти са редица грешки, които кандидатстващите допускат. Сред тях са представянето на непълен комплект от документи, издавани от институциите, както и липса на приложения към насоките за кандидатстване. Много от кандидатстващите фирми и организации не са били одобрени, защото не са имали необходимия финансов и оперативен капацитет.

Общият бюджет на схемата за безвъзмездна финансова помощ „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта” е в размер на 7 900 000 евро, като сумите варират от 10 000 до 100 000 евро.

Предстои да бъдат подкрепени инициативи по три компонента - създаване на заетост, насърчаване на предприемачество и развитие на мрежа от центрове за обучение на възрастни.