19-годишно момиче е обгазено при пожар в кв.Еверест
19-годишно момиче е обгазено при пожар в кв.Еверест / netinfo

Къща изгоря в шуменския кв. ”Еверест”, 19-годишно момиче е обгазено - научи Дарик радио. Информацията беше потвърдена и от пожарната. Сигнал за пожара е получен около 7:45 тази сутрин. На мястото на инцидента са били изпратени два противопожарни автомобила.

С помощта на съседи от горящата къща е излязло 19-годишно момиче, което е било откарано от екип на центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ- Шумен. Установено е, че момичето е обгазено, няма опасност за живота му, оставено е за наблюдение в шуменската болница.

След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен като не е допуснато разпространението му върху съседни къщи и имоти. За потушаването му са използвани 2 500 литра вода. Причините за възникването на пожарът се изясняват.

През изминалото денонощие в Шуменско са станали още 3 пожара, само с материални щети. И трите са причинени от възникнали къси съединения.

При първия в къща на ул. “Цар Иван Шишман” в Шумен огънят е изпепелил проточен бойлер “Юнга” и връзки за водни съединения. За гасенето на пожара са използвани 200 литра вода.

При втория инцидент в мазе на ул. “Китка” е възникнал пожар. Изгорели са 1 кубически метър дърва за огрев.

При третия случай е получен сигнал, че в електрическо табло на административна сграда в село Никола Козлево е възникнал пожар. Унищожени са електрически проводник, електромер и 6 броя предпазители. Огънят е потушен с прахови пожарогасители.