Затвориха пътната мрежа в Силистренско, за да я почистят; забраната важи до 20:00 часа тази вечер
Затвориха пътната мрежа в Силистренско, за да я почистят; забраната важи до 20:00 часа тази вечер / Дарик Русе

Областният управител на Силистра Николай Димов разпореди на Областно пътно управление да издаде заповед за въвеждане на пълна забрана за движение на всички видове автомобили по републиканската пътна мрежа, на територията на област Силистра до 20:00 часа днес. Разпореждането влиза в сила незабавно.  Забраната не важи за автомобили със специален режим на движение, за транспортиране на хляб по селата и за автомобили на Гражданска защита.

Решение бе взето на редовното заседание, проведено в областната администрация, с представители на териториалните ведомства, ангажирани с дейностите по овладяване на зимната обстановка в областта и осигуряването на безопасност на населението.

Мярката, разпоредена от областния управител Николай Димов се предприема, за да не се препятства разчистването на пътищата. Причината – въпреки препоръките за въздържане от пътувания,  само за два часа, от преспите са извадени над 30 леки автомобила в цялата област. Това води до блокиране работата на техниката, която се фокусира върху извличане на закъсалите автомобили, а не върху своевременното разчистване на пътищата.
В координация с екипи на ОД на МВР, ще се изградят временни контролно-пропускателни пунктове.