Заловиха подкупен граничар. Друг отказал подкуп.
Заловиха подкупен граничар. Друг отказал подкуп. / netinfo
Служител на гранична полиция е задържан за неизпълнение на служебните си задължения. Граничният полицай е заловен от служители на РГС-Русе и отдел “Вътрешна сигурност” при опит да пусне извън пределите на страната двама мъже с наложена забрана да напускат страната.

29-годишният М.А и 44-годишният В.Р. се опитали да минат Дунав мост с влака „Солун-Будапеща” вчера следобяд. Двамата са били заловени при вторичната проверка. Граничният полицай е задържан, срещу него е образувана проверка от Варненската военно-окръжна прокуратура.

Почти по същото време друг граничен полицай отказал подкуп. Той спрял за паспортна проверка на Дунав мост лек автомобил с пет души в него. Единият от тях също нямал право да напуска страната.

При проверката в личните документи имало 10 евро, шофьорът казал на граничния полицай “да се почерпи”. За случая е уведомен началникът на смяната. Шофьорът е задържан за 24 часа, а човекът с наложено ограничение не е допуснат да излезе от страната. Уведомена е Окръжна прокуратура – Русе.