Загасиха пожара на изхода на града. Пътя за София частично отворен
Загасиха пожара на изхода на града. Пътя за София частично отворен / netinfo

Пожарът, който се разрази днес на обяд на изхода на Русе в посока към София вече е напълно потушен. Пътят за София е отоворен частично. Полицейски екипи регулират движението и ескортират автомобилите в двете посоки на групи.

 

Малко след 14 часа пожарът се прехвърли и във вилната зона на 9 километър. След като бяха мобилизирани допълнителни сили на пожарната и полицията огнената стихия беше потушена. Няма жертви и пострадали вили, съобщи за Дарик началникът на противопожарната служба Димитър Павлов. Според специалисти причината за пожара е искра от спирачките на преминаващ влак. Все още на мястото на инцидента се намират 6 коли на пожарната, както и полицаи, които обхождат мястото като следят за евентуално вторично запалване.

 

Пожарът избухна днес в 12:30, в близост до паметника на Дянко Стефанов, и горя на фронт над три километра. Запалиха се сухи треви и храсти между пътя и жп линията, по протежение на около километър успоредно на платното за движение. Огнената стихия спря движението към София и по пътя и по жп. линията.

 

В бившето военно поделение, намиращо се от другата страна на пътя, което е закрито, не се съхраняват гориво-смазочни материали, които могат лесно да се запалят, съобщиха от полицията.

 

За последните три денонощия екипи на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението  са реагирали на 22 сигнала за произшествия. Голяма част от инцидентите са се разминали без нанесени материални щети