/ netinfo
Измамна схема за теглене на пари от банка разкриха служители на Икономическа полиция в Русе. Районната прокуратура води досъдебно наказателно производство срещу три лица, които са направили опит да изтеглят значителна сума пари от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински частен документ. В резултат на проведените оперативни–следствени действия довършването на престъплението е било предотвратено.

Първоначално полицаите са задържали 46-годишен мъж при опит да изтегли парите. При провежданите оперативно-издирвателни действия, на 10 април на паркинга на площад „Света Троица“ в Русе, са заловени още петима на възраст от 31 до 56 години с два леки автомобила.

При претърсване в колите, както и в домовете на заловените са иззети документи, свързани с престъплението, множество мобилни телефони, сим карти и компютърни устройства.

Трима мъже - на 31 г., 56 г. и 46 г. са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок от 72 часа. Предстои Районна прокуратура да внесе искане в Районния съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях. Разследването по случая продължава.