/ netinfo
Заместник-областният управител на област Русе г-н Валентин Колев приветства организаторите и участниците на десетия юбилеен фестивал на хората с увреждания „Светът е за всички“.

Той благодари за отправената покана да бъде част от откриването на събитието, както и на Русенския университет за предоставената зала. Заместник областният управител изрази увереност, че държавата ще продължи да правите необходимите и възможни стъпки, за да може всички хора да се чувстват равни, всички хора да имат своя шанс и всички да живеят по-уверено и спокойно.

Крисия и Бате Енчо ще подкрепят участниците във фестивала "Светът е за всички"

Не на последно място г-н Колев подчерта, че е убеден, че организациите и институциите, имащи отношение към проблемите на хората с увреждания ще работят взаимно в името на това те да бъдат напълно равнопоставени с всички други хора.

Г-н Колев връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на областния управител г-н Григоров, в който се казва:

„…Считам, че фестивалът „Светът е за всички“ е поредното доказателство за волята и силата на духа!
Не губете копнежа си за по-добър и пълноценен живот! Вие го можете! Вие го заслужавате!...“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов, като сред гостите на инициативата беше началникът на отдел „Социални дейности“ в Община Русе г-жа Катя Петрова.

Събитието бе открито днес във фоайето на „Канев център“, като то ще продължи и през утрешния ден до 16.00 часа. В програмата са включени множество музикални и танцови изпълнения. Посетителите ще имат възможност да се запознаят лично с Бате Енчо, който тази година ще води фестивала, а също така ще могат да се насладят и на прекрасния глас на Крисия Тодорова, която през 2014 г. завоюва второ място на страната ни на Детския песенен конкурс „Евровизия“.