Голямата българска певица Лили Иванова очарова Русе с огромния си талант. Великолепният концерт, който тя изнесе в сряда вечер в града край Дунава, разчувства публиката, която неведнъж пя заедно със своята любима изпълнителка. Многобройните посетители на музикалното събитие в залата "Арена Русе" станаха на крака, когато Лили се качи на сцената."За нас е чест и огромно удоволствие да сме пред вас. Благодаря за тези хубави цветя", отвърна на топлото посрещане талантливата певица. Тя се появи пред публиката в прекрасна форма и в елегантен блестящ черен тоалет. Изпълненията й бяха съпроводени със светлинни ефекти, а това превърна концерта в истинско незабравимо шоу. Докато пееше, от залата се провикваха гласове: "Браво, Лили!". Сред публиката имаше и много млади хора."Харесвам Лили. Тя е доста интересна личност, успяла е и заслужава адмирации за това, което е направила и продължава да прави на сцената. Затова съм тук, а и
искам да чуя на живо "Щурче", "Детелини", "Камино", сподели 30-годишната Елизабет Балтаджиева.


Пред русенската публика Лили Иванова изпълни както едни от най-популярните си песни, така и нови парчета от последния си издаден миниалбум, наречен "Чуй душата ми". На сцената тя бе с музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (контрабас и бас китара), Росен Ватев (ударни) и вокалното трио "ЛаТиДа" (беквокали). Представяйки ги, голямата певица не пропусна да благодари на своя екип, а Веселин Веселинов-Еко нарече басистът на България.


Концертът продължи около час и половина. Изпълнението на песента "Присъда" и текстът й "Съдете ме единствено накрая, последната ми дума ще е песен" истински разчувства публиката. Три пъти Лили се върна на сцената, защото хората, с нестихващи ръкопляскания и викове "Още, още", не я "пуснаха" да си тръгне, без да изпълни "Детелини", "Щурче" и "Панаири".

Влизането в залата за концерта ставаше след задължително представяне на зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен тест за ковид - PCR или антигенен тест. За улеснение на публиката в "Арена Русе" работеше и мобилна лаборатория.


Националното турне на Лили Иванова започна от Варна на 3 септември, а след това концерти имаше в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен, а снощи и в Русе.

Финалните три спектакъла ще са в зала 1 на НДК на 14, 15 и 16 декември.
БТА