/ Община Русе
В тазгодишния ХIХ Международен фестивал с конкурсен характер „Приятели на България“, който се проведе в Албена, на сцената на театър „Албена“, участие взеха 700 деца от Русия, Украйна, Казахстан, Молдова, България, Румъния и Беларус.

Основните му цели бяха популяризиране и разпространение на българската култура, традиции, таланта и знанията на българските деца и младежи, както и създаване и укрепване на международните контакти, чрез детското творчество.

Хор "Св. Георги Победоносец" със специална награда на президента на град Бигдошч

Партньори на фестивала са МОН, Министерство на културата, Съюза на Българските композитори, Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров“, БНТ, БНР, и други. Най-добрите представени постижения от тези конкурси намират място в поредиците "Да запеем заедно" и "Добри практики", които се издават от МФПДТ "Приятели на България".

Поредно издание на музикална академия "Алегра"

От вокално студио „ Слънчеви ноти“, с вокален педагог Наталия Константинова, участие взеха трима солисти. Международното жури, под председателството на композитора Хайгашод Агасян, присъди следните награди на децата: - В младша възрастова група, от 25 явили се участници, Виктория Петрова спечели първа награда.

В средна възрастова група се явиха 36 участници и Марчело Петров взе втора награда; - В младежка възрастова група, от 25 участници, Явор Геров взе първа награда.