/ netinfo

В Община Русе днес управляваха 11 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Събитието се организира за 17-ти пореден път.

Пет от участниците са ученици в ПГИУ „Елиас Канети“ - Аделина Йорданова, Андреа Димитрова, Даниела Георгиева, Ина Димитрова, Григор Петров; трима от ПМГ „Баба Тонка“ – София Накова, Виктор Дяков, Диляна Горанова; един от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Моника Иванова, един ученик от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ - Надя Манова и един от СУ „Възраждане“ - Клаудия Димитрова.

Галин Григоров участва в информационен ден за повишаване капацитета на малките и средни предприятия в областта на туризма

Те бяха разпределени в ресорите по техните желания: „Икономика, инвестиции и собственост“, „Устройство на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, главен архитект на Общината, „Връзки с обществеността“, а един от тях беше Кмет на Община Русе.

В началото на работния ден учениците се срещнаха с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, след което заеха своите длъжности. Главният експерт от европейско развитие Лидия Лечева ги запозна със структурата и дейността на Община Русе.

Директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова проведе разговор-дискусия с младежите, като направи с тях различни игри за личностно развитие и обърна специално внимание върху уменията им да презентират и да говорят пред публика.

Григор Петров от ПГИУ „Елиас Канети“ имаше честта да седне на стола на кмета Пламен Стоилов и да управлява Община Русе на днешния 30-ти октомври.

 В края на работния ден, кметът Пламен Стоилов връчи на всички амбициозни млади хора сертификати за участието им в инициативата. „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много по-голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и са част от една работеща институция.

Продължавайте да разширявате познанията си, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще  избирате как да се реализирате“, обърна се кметът на Община Русе към младежите.

Празник по безопасно движение "Приятели на пътя"

Идеята на кампанията е ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда. 

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и да оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.