Ученици от МГ „Баба Тонка” грабнаха първите места на Международен конкурс
Ученици от МГ „Баба Тонка” грабнаха първите места на Международен конкурс / netinfo

От 30 април до 6 май 2015 г. в гр. Москва се проведе престижния Международен конкурс „Математика и проектиране”. Ученици от  МГ „Баба Тонка” завоюваха големи успехи и представиха отлично град Русе и България. Трима ученици се класираха на първо място. Сред сериозната конкуренция с призовото първо място бяха удостоени Селин Шемсиева от 8 клас и Ивона Цонева от 9 клас, с научен ръководител Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ "Баба Тонка". На първо място е и Пресиана Маринова от 10 клас.

Достойно се представиха и другите участници от МГ "Баба Тонка". Соня и Нели Заркови от 11 клас, с научен ръководител Сюзан Феимова, се класираха на второ място. Калоян Мънев и Йоана Иларионова от 11 клас, с научен ръководител Румяна Жекова, също се класираха на второ място. Юлиян Георгиев и Петър Киряков от 12 клас, с научен ръководител Сюзан Феимова, спечелиха трето място.

Екипът от ученици и техните ръководители изказват огромна благодарност на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”, Ротари клуб Русе-Дунав и Фонд „Математика на бъдещето” за безкористната подкрепа и ценната финансова помощ.