/ РХГ
В рамките на изложбата „Дунавска карикатура“ ученици от Русе се включиха в нея със свои рисунки. Идеята на австрийския куратор г-н Готфрид Гузенбауер - директор на Карикатурния музей в Кремз (Австрия), е да направи диалог между гледните точки на възрастните и децата към река Дунав.

ОИЦ популяризира дунавската стратегия с конференция, изложба и детски празник

Давайки възможност на децата и учениците от всички места, в които пътуващата изложба се представя, да интерпретират разнообразните аспекти от живота, природата и хората в отделните региони на Дунав, кураторът оформя колекция от техните творби, която ще бъде включена в негов следващ проект.

В рамките на пространството на Художествена галерия-Русе, 10-те автори - карикатуристи от дунавския регион влязоха във визуален разговор с учениците Дориан Ангелов от Арт работилница в ОбКИ „Художествена галерия-Русе“, с преподавател Бистра Лозанова и възпитаниците на училище „Иван Вазов“ от 5 б клас, с преподавател Валентин Георгиев: Преслава Кънева, Христина Христова, Михаела Ангелова, Лиляна Коева, Антоан Николов, Христиана Георгиева и Цветомира Василева.