Поредна съвременна урогинекологична операция в русенския АГ-комплекс
Поредна съвременна урогинекологична операция в русенския АГ-комплекс / Дарик Русе, архив

В русенския Акушеро-гинекологичния комплекс беше извършена една от най-съвременните типове операции в урогинекологията със системата „Уроластик”.

“Това е последната от най-съвременните урогинекологични операции, която досега не е извършвана в АГ-комплекса в Русе. Такава операция вече е правена на няколко места - в София и в Пловдив. Най-голям плюс е, че при нея всичко се извършва в амбулаторни условия с местна анестезия и пациентката се прибира у дома. Процентът на успеваемост е между 85% и 100 %, а гаранцията е 10 години”, заяви днес началникът на отделение "Гинекология" към МБАЛ-Русе д-р Георги Хубчев.

Той обясни, че процедурата е кратка, но изисква отлично да се познава структурата на тазовото дъно и да се извършва правилно стадиране на типа инконтиненция (незадържане на урина).

След направената операция може да заявим, че в Акушеро-гинекологичния комплекс се извършват абсолютно всички съвременни урогинекологични операции и операции по възстановяване на тазовото дъно (изсипвания и пролапси). Почти всичките от тях се осъществяват по безкръвен път, заяви д-р Хубчев.