Пламен Стоилов: За балансираното развитие на града и неговите квартали
Пламен Стоилов: За балансираното развитие на града и неговите квартали / netinfo

„Срещите си в кварталите на Русе започвам именно с „Чародейка”, защото съм наясно, че тук има най-много проблеми”. Това заяви снощи по време на своеобразната си приемна кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Русе Пламен Стоилов. Той разговаря с десетки жители на кв. „Чародейка” и изслуша поставените от тях проблеми.
В началото на срещата Стоилов показа списък с исканията на хората от квартала и подчерта, че те са били събирани и обобщавани от структурата на ГЕРБ през последните две години.  „Проблемите са много и не могат да бъдат решени незабавно.

Важното е, че сме наясно от какво имат нужда жителите на кв. „Чародейка”, за да изготвим план с конкретни ангажименти и срокове за изпълнението им”, каза Стоилов. Той допълни, че един от основните акценти в Управленската програма на ГЕРБ за Община Русе е балансираното развитие на града, като се обърне специално внимание на кварталите, а не само на централната част. „Имаме ресурса, имаме политическата подкрепа на правителството, както и на русенските депутати от ГЕРБ за да се справим с всеки един от поставените проблеми”, заяви Стоилов. Той обясни, че в Управленската програма на ГЕРБ е заложено изграждането на детски и спортни площадки, както и на пенсионерски клубове във всеки квартал на града. Що се отнася до един от големите проблеми на жителите на кв.„Чародейка” – липсата на удобен градски транспорт, Стоилов уточни, че вече е готов проектът за интегриран градски транспорт. Той ще облекчи достъпа на живеещите в кварталите на града до централната му част.

Пламен Стоилов: За балансираното развитие на града и неговите квартали
netinfo
Пламен Стоилов отговори и на въпроси, свързани с проблема с бездомните кучета. Той заяви, че конкретните мерки, с които ще се ангажира, са в две направления: ще бъде засилен контролът върху дейността на Общинския приют за безстопанствени животни и ще бъде актуализирана нормативно-правната уредба в тази сфера, що се отнася до компетенциите на общината. Значително ще се повишат санкциите за безотговорните граждани, които с действията си възпрепятстват усилията на местната власт за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

Другите проблеми, които поставиха жителите на кв. „Чародейка” пред Пламен Стоилов са свързани с липсата на паркинги, пейки, детска ясла и детска градина, светофари, социална кухня за възрастни, както и с необходимостта от ремонт на улиците, тротоарите и осветлението в квартала.

В края на срещата, Стоилов беше категоричен, че ако хората му гласуват доверие на 23 октомври, ще продължи директната връзка между тях с приемни по места.