Опресняват знанията на полицаите за оказване на първа помощ
Опресняват знанията на полицаите за оказване на първа помощ / снимка:Областна администрация

Работна група за намаляване на пътно-транспортния травматизъм проведе първото си заседание. Тя беше сформирана с решение на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването към Областна администрация – Русе. Акцент по време на разговорите беше създаването на електронен регистър, в който органите за бързо реагиране в подобни ситуации да попълват информация за всеки възникнал инцидент. Тази форма на обобщаване на данните ще даде възможност за по-добър анализ и оценка на рисковите фактори, видовете произшествия и качеството на последващата грижа за пострадалите. В края на срещата работната група взе следните решения:

Да се организира опреснително обучение на служителите от МВР – Пътна полиция и Автомобилна администрация за оказване на първа помощ;

Да се актуализира Стратегията за безопасност на движението по пътищата в Област Русе, като се предложат за включване нови индикатори за наблюдение и др.

Да се разнообрази учебната програма, като се имплантират практически казуси в нея, да се предостави на класните ръководители, като представителна извадка от тях да се обучи от БЧК. Програмата да се разпространи чрез вътрешно-учебни механизми.

Да се представят ежемесечно в Областна администрация – Русе попълнена анкетна карта (актуализирана), свързана с пътно-транспортния травматизъм.

 

Да се проучи възможността за разработване и кандидатстване с проект за въвеждане и поддържане на електронен регистър относно пътно-транспортния травматизъм.