/ IStock
За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа на територията на област Русе, са регистрирани 41 нови случая на коронавирус, което означава, че броят на диагностицираните с COVID-19 в региона достигна 593-ма души.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти

Активните случаи са 175, като към момента 42-ма от тях са на болнично лечение, а останалите 133-ма са под домашна изолация
. Сред новозаразените е и 31-годишна учителка от детска градина „Русалка 1“.

Жената е в добро здравословно състояние и е оставена под домашна изолация. Тя е преподавала на една от първите групи, като всички 19 контактни деца са поставени под 14-дневна изолация.

19 нови случая на коронавирус в Русенско

Регистриран е и първи случаи на 11-годишен ученик от шести клас в ОУ „Иван Вазов“.
Той също остава под изолация, както и контактните му 26 деца от паралелката. С положителен резултат от направен PCR тест се е оказала и 69-годишна медицинска сестра от Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе.

Продължават провежданията на епидемиологичните проучвания. Отново се наблюдава почти абсолютно равенство между броя на мъжете и жените при новите случаи. 88 са жените, а мъжете са 87.

12 нови случая на COVID-19 в Русенско

Почти без промяна остава процентното съотношение при разпределението на всички заболели от началото на пандемията. 334 са жените, а мъжете са 259, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 392-ма.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.