/ IStock
За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 16 от тях са от Русе и съответно по един от Борово, Николово и Тръстеник.

Областната администрация в Русе отваря след дезинфекция

Девет от установените случаи са при жени, а десет при мъже. 18 души остават под домашна изолация, а един човек е хоспитализиран. Регистриран е и един нов потвърден случай на жител на Русе, който е на домашна изолация на адрес в друга област.

Именно затова и в Единния информационен портал за Русенско са обявени 20 нови случая на заразени с коронавирусна инфекция. През вчерашния ден е установен и първи случай на COVID-19 в детска градина „Слънце 1“.

Нови 19 случая на коронавирус в Русенско, сред тях и учителки

Става дума за 6-годишно дете, чието последно посещение в детската градина, е било миналия петък
. Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето има контакт с друг потвърден случай в семейството.

Епидемиологичното проучване продължава. С коронавирус е диагностицирана и още една учителка от МГ „Баба Тонка“. 56-годишната жена е оставена под домашна изолация.

12 нови случая на COVID-19 в Русенско

Установена е епидемична връзка с 47-годишната учителка от същото училище, чиято положителна проба беше съобщена през вчерашния ден.
Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 514 души, като активните случаи са 110.

Към момента 31 души са на болнично лечение, а 79 са оставени под домашна изолация. За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 381.

Седем нови случая на коронавирус в Русенско

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.