/ iStock/Getty Images
Броят на диагностицираните в областта достигна 495 души
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 15 от тях са от гр. Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски.

Областният управител на Русе и негов заместник са с коронавирус

12 от новоустановените случаи са при жени, а седем при мъже. Сред тях са и две учителки
. Едната е 62-годишна учителка от СУ „Васил Левски“. Тя е класен ръководител на един от първите класове. За момента жената е под домашна изолация, а 22-ма ученици от паралелката също ще останат под домашна карантина.

От вчера с положителен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от МГ „Баба Тонка“, която също остава под изолация вкъщи. Необходимо е да бъде отбелязано, че сред новообявените 19 случая са и съобщените през вчерашния ден две положителни проби на областния управител Галин Григоров и неговия заместник Валентин Колев.

Нови случаи на COVID-19 в три русенски училища

Общо броят на диагностицираните в областта достигна 495 души, като активните случаи са 95.
Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 39, а жените са 56, което в проценти е съответно 41% и 59%. Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 286 са жените, а мъжете са 209, което е респективно 58% и 42%.

12 нови случая на COVID-19 в Русенско

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 377.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.