/ iStock/Getty Images
За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани 12 нови случая на коронавирус.

Двама излекувани и без новозаразени в Русенско

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 476 души,
като активните случаи са 77. От тях 26 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 33, а жените са 44, което в проценти е съответно 43% и 57%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 274 са жените, а мъжете са 202-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

Нови осем случая на коронавирус в Русенско

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 376. Няма и починали пациенти с положителен PCR тест в региона за изминалите 24 часа.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

Седем нови случая на коронавирус в Русенско

Важно е да се отбележи, че разминаването в данните между Единния информационен портал и тези, обявени от Областния оперативен щаб, се дължи на това, че пациенти от областта са поставени под карантина или се намират на лечение в други области, както и обратното - има хора от други съседни региони, които се лекуват в Русе.