/ iStock/Getty Images
За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани шест нови случая на коронавирус.

Няма нови случаи на COVID-19 в Русенско, почина жена

Става дума за трима мъже и три жени на възраст между 39 и 80 години.
Двама от тях - 74-годишна жена от Сеново, както и мъж на 80 години са на болнично лечение.

Жената е хоспитализирана в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, докато мъжът се намира в УМБАЛ „Медика Русе“.

Нови три случая на COVID-19 в Русенско

Останалите четири случая са при две жени на 53 и 57 години от Русе, както и при двама мъже от Сваленик и Русе съответно на 39 и 40 години. И четиримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация.

Между двете жени на 53 и 57-годишна възраст от Русе е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг предходно потвърден случай. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 428 души, като активните случаи са 54. От тях 14 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

Един нов случай на коронавирус в Русенско

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 24, а жените са 30, което в проценти е съответно 44% и 56%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 245 са жените, а мъжете са 183, което в процентно съотношение е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско стана 351.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.