/ iStock/Getty Images
Двама души са излекувани от заразата
Няма новорегистрирани случаи на коронавирус за последното денонощие на територията на област Русе. Това става ясно от информацията в редовната справка на Регионалната здравна инспекция.

Нови три случая на COVID-19 в Русенско

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 422-ма души, като активните случаи са 49. От тях 16 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.
Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 21, а жените са 28, което в проценти е съответно 43% и 57%.


Без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 242 са жените, а мъжете са 180, което в процентно съотношение е респективно 57% и 43%.

Един нов случай на коронавирус в Русенско

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско стана 350.

През вчерашния ден, е починала 76-годишната жена от село Стърмен, чиято положителна проба за COVID-19 беше съобщена на 30-ти миналия месец. Жената беше хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“, но въпреки усилията на лекарите, тя не е успяла да пребори болестта.

Възрастна жена е новият случай на коронавирус в Русенско

Жената е страдала и от хронични заболявания. Починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 23-ма.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.