/ iStock/Getty Images
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе няма регистрирани нови случаи на коронавирус.  

Помощник-възпитател в детска градина в Русе е с коронавирус

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 417 души, като активните случаи са 49. От тях 16 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 24, а жените са 25, което в проценти е съответно 51% и 49%.


Без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 238 са жените, а мъжете са 179, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и шестима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 346.


Втори ден без нови случаи на COVID-19 в Русенско

Починал е и 72-годишният мъж от Русе, чиято положителна проба за коронавирус беше съобщено вчера.
Той беше хоспитализиран в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“.

Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на семейството и близките на починалия. Починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 22-ма.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.