/ iStock/Getty Images
За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе няма регистрирани нови случаи на коронавирус.  

Няма нови случаи на COVID-19 в Русенско

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 406 души, като активните случаи са 47. От тях 15 са на болнично лечение, а 32 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 24, а жените са 23, което в проценти е съответно 51% и 49%. Без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 232 са жените, а мъжете са 174, което в проценти е респективно 57% и 43%, съобщиха от Областна администрация.

Детегледачка от ясла в Русе е с коронавирус

За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, с което броят на излекуваните от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 338. Сред тях са единайсетокласникът от МГ „Баба Тонка“, чиято положителна проба беше обявена на 17-ти този месец, както и още една от учителките, поставена под домашна изолация от детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле.

От посочената информация става ясно, че епидемичният взрив в детската градина в Сливо поле е напълно овладян. Всички установени случаи на коронавирусна инфекция са излекувани.

Два нови случаи на коронавирус в Русенско, сред които и дете

Припомняме, че ставаше дума за шест деца и девет души от персонала. Всички те се чувстват добре и са с по два отрицателни резултати от направените им PCR тестове за COVID-19. За момента няма заболели и от контактните лица на ученика от МГ „Баба Тонка“.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.