/ iStock/Getty Images
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са установени три нови случая на коронавирус.

Един нов случай на коронавирус в Русенско

Става дума за две жени на 43 и 76 години съответно от Русе и село Щръклево, както и за 22-годишен мъж от Русе.
Мъжът е без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато двете жени са на болнично лечение.

76-годишната жена е приета в Университетска болница „Канев“, а 43-годишната жена е настанена в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“. За момента и двете са в стабилно състояние.

Възрастна жена е новият случай на коронавирус в Русенско

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 422-ма души, като активните случаи са 52.
От тях 17 са на болнично лечение, а 35 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 23-ма, а жените са 29, което в проценти е съответно 44% и 56%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 242 са жените, а мъжете са 180, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Няма нови случаи на коронавирус в Русенско, почина мъж

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остава 348.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.