/ IStock
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе има един регистрирани случай на коронавирус.

Няма нови случаи на коронавирус в Русенско, почина мъж

Става дума за жена на 76 години от село Бабово. Тя страда и от хронични придружаващи заболявания, като понастоящем е хоспитализирана в Университетска болница „Канев“. За момента тя се намира в стабилно състояние.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 418 души, като активните случаи са 48. От тях 15 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 22-ма, а жените са 26, което в проценти е съответно 46% и 54%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 239 са жените, а мъжете са 179, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Помощник-възпитател в детска градина в Русе е с коронавирус

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 348.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.