/ iStock/Getty Images
За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани 11 нови случая на коронавирус.

Шест нови случая на коронавирус в Русенско

Сред тях са осем жени и трима мъже на възраст между 22 и 85 години.
Двама от тях - 27-годишна жена и 44-годишен мъж от Русе, са приети на болнично лечение. Те са хоспитализирани съответно в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

Останалите девет души са в добро здравословно състояние и без сериозни оплаквания. Затова са оставени под домашна изолация. Освен от Русе има и две жени на 50 и 75 години от Мартен, 22-годишен мъж от Бяла, 40-годишна жена от село Николово и 75-годишен мъж от село Лом Черковна. Между жените от Мартен е установена епидемична връзка.

Няма нови случаи на COVID-19 в Русенско, почина жена

Оказва се, че те са от едно семейство. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 439 души, като активните случаи са 58. От тях 18 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 23-ма, а жените са 35, което в проценти е съответно 40% и 60%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 253 са жените, а мъжете са 186, което в проценти е респективно 58% и 42%.

Един нов случай на коронавирус в Русенско

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти
, с което броят на оздравелите от началото на пандемията в Русенско достигна 358.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.